(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
OVOCNÉ HIMALÁJE V REMOSCE

Potřebné ingredience
1 vejce, 1/2 hrnku krupicového cukru, 1/4 hrnku oleje, 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do peč., 1/2 hrnku mléka, kompotované meruňky nebo jiné kyselejší či sezonní ovoce, já dělala s třešněmi a taky výborné Náplň: 250g měkkého tvarohu, 1/2 hrnku mouč. curku, 1 vanil. cukr, 1 balíček vanilkového pudinku i pistácový jsem zkoušela a taky super, 1 vejce, 1/2 hrnku mléka- dobře promícháme
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pevné pěny, vmícháme olej a ostatní suroviny na těsto. Nachystáme si ovoce, které tam budeme dávat (meruňky zcedíme, třešně vypeckujeme). Do tukem dobře vymazané a hrubou moukou vysypané remosky nalijeme 2/3 těsta, na ně opatrně nalijeme tvarohovou náplň, poklademe ovocem a povrch pocákáme zbytkem těsta. Pečeme asi 40 minut, špehlí zjistíme, zda je moučník upečený. Hotový moučník pocukrujeme. Je výborný, nadýchaný , mechový. Mňam. Nejlepší je asi dát kyselejší ovoce, ale chce to určitě vyzkoušet!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

mmarch2712
(upraveno)
19. 6. 2014, 8:56
Vypadá úžasné, o víkendu vyzkouším. Tvaroh a ovoce to můžeme... jen teda nemám remosku, tak snad se povede

nahlásit